MOUSSE TORTÁK
LÚDAS MATYI
2021 Magyarország Tortája verseny döntöse mely fehér,tej és ét csoki mousse réteggel ,vaníliás eper zselével,malátaropogóssal,csokis-diós felverttel,Lúdas Matyi csokikalapjával,és szintén csokoládéból készült lúdtollakkal vár rád
ÁFONYÁS-MÁLNÁS GRÍZ
Alapból négyzet alakban készülő tortánk amely valahol a klasszikus és a mousse torta határán táncol.Tésztája Madeleine felvert két rétegben,az alapkrém fahéjas gríz,az ízét meghatározó zselé fele -fele arányban laz áfonyát és a málnát,és hogy valami feldobja,kapott egy mogyorós ostyaropogóst is.
CITROM-GÖRÖG JOGHURT
Egy pár évvel ezelőtti fagyi élményt adaptáltuk tortába.A torta alapja egy natúr joghurt krém,mely egyáltalán nem domináns,ezért ugyanis a betétként funkcionáló lemon curd réteg felel,ezt a harmóniát egészíti ki amandulás habtészta és a grillázs réteg
MANGÓ-EPER
A leggyümölcsösebb mousse tortánk,a atavalyi kollekció legsikeresebb darabja.Mangó zselé,mangó mousse,eper zselé,eper mousse, a gyümölcs özönt csak a csokis-diós felvert töri meg egy kicsit.
DEGUSZTÁCIÓS TORTA
Bármely az árlistánkban szereplő 4 ízből (legyen az mousse vagy klasszikus)összerakjuk neked azt a tortát amiből a csalaád minden tagja megtalálja a neki megfelelőt.A Degusztációs tortá kizárólag 16 szeletesben készíthető
MÁLNÁS SACHER
Nagyon sokszor ajánlom ezt a tortát,főleg ha karakteres tortát keres valaki egy felnőtt társaságban.Három rétegben,három különféle textúrájú málna réteggel állítjuk össze a torta alapját,természetesen sacher felvertekkel,majd ráöntünk egy nem túl vastag,58%-os csokoládéból készülő mousse réteget.
CAFFE ROYAL
Sokak kedvence lett,a kellemes tejeskávé ízével,Sacher felvert,tejeskávé ganache betét,tejes kávé mousse alkotja a tortát,a kávés rétegek nem instant kávéval készülnek,mindkét elembe egész kávébabokat infúzionálunk,
MÁLNA MOUSSE
A málna az egyik,ha nem A legjobb gyümölcs tortát készíteni,gyönyörű a színe.elég savas ahhoz hogy önmaga kihozza az ízét, nem is csoda hogy ez a torta is sikeres,a málnát itt egy creme bruleével,egy banán ganachezsal és két réteg madeleinenel egészítettük ki
NEW YORK
A Snickers szelet torta verziója.Mogyoró darabos brownie az alapja,melyet egy nyúlós,ragacsos tejkaramellel kentünk le,mogyorógrilázsos ostyaréteggel tettünk ropogóssá és tejcsoki réteggel zártuk le
CATANIA
Szicilia egyik csodája a pisztácia,amely igazán dominál ebben a tortában hiszen a ropogós,a mousse és a felvert is tartalmazza sokak kedvenc olajos magját,betétként megbújik még egy áfonya zselé is a tortában csak hogy erősítse a pisztácia ízét
EPER-PANNA COTTA
Fehér csoki
Az első mousse tortánk volt,mely azóta is közkedvelt.Talán azért mert az édeskés fehér csoki mousse,a savanykás málna zselé és a karakteres keserű csokis sacher felvert kellemes randevút ad egymásnak ebben a tortában
Kesukaramell
2020-as Békás Desszertötletek verseny fődíjas tortája.Kesudiós piskótával,sós kesugrillázzsal,sós karamell mousseszal és csoki cremeaux-val győzte meg a szakértő zsűrit.
Pattogó körte
Az új kollekció egy darabja,tökmag felvert alappal,fahéjas morzsával,fahéjas körte raguval,vanília mousseszal és persze a nevét adó pattogó cukorral
Somlói
Megpróbáltunk mindent bele építeni ebbe a tortába ami egy igazán jó Somlói desszertben ott van,így aztán készítettünk egy fehérboros áztatót,amivel jól meglocsoltuk mindhárom felvertet,megöntöztük őket rumos csoki öntettel,megszórtuk rumba áztatott arany mazsolával,tört dióval,mindezt pedig körbe öleltük egy vaníliás mascarpone mousseszal,lefújtuk roppanós tejcsoki bársonnyal,végül pedig lecsurgattuk ganachezsal.
Tonkero
A fiam nagy kedvence.Így aztán minden márciusban biztosan eszünk a tonkababos angol krémmel töltött ,ganachzsal lekent,Oreo darabokkal megszórt csokis keksz lapokkal készülő tortából
Szigetközi pillantkép
Gyerekkorom kedvenc gyümölcsei voltak itt Nagybajcson a Szigetköz csücskében, a kertünkben termő málna és cseresznye,amit megkínáltunk a Duna mentén jellemző homoktövissel.Kiegészítő ízként mogyorót,csokoládét és kisbajcsi mézet használtunk ahhoz hogy a Pillanatképünk autentikusan szigetközi legyen
Túrógombóc
Két réteg pisztáciás felvert lap között egy citrusos krémtúró mousse rétegben bújnak meg a darált pisztáciába forgatott túrógombócok. A tortát egy réteg maracuja ropogós teszi teljesség.