MOUSSE TORTÁK

LÚDAS MATYI
2021 Magyarország Tortája verseny döntöse mely fehér,tej és ét csoki mousse réteggel ,vaníliás eper zselével,malátaropogóssal,csokis-diós felverttel,Lúdas Matyi csokikalapjával,és szintén csokoládéból készült lúdtollakkal vár rád

SOMLÓI
Megpróbáltunk mindent bele építeni ebbe a tortába ami egy igazán jó Somlói desszertben ott van,így aztán készítettünk egy fehérboros áztatót,amivel jól meglocsoltuk mindhárom felvertet,megöntöztük őket rumos csoki öntettel,megszórtuk rumba áztatott arany mazsolával,tört dióval,mindezt pedig körbe öleltük egy vaníliás mascarpone mousseszal,lefújtuk roppanós tejcsoki bársonnyal,végül pedig lecsurgattuk ganachezsal.

FEHÉR CSOKI-MÁLNA
Az első mousse tortánk volt,mely azóta is közkedvelt.Talán azért mert az édeskés fehér csoki mousse,a savanykás málna zselé és a karakteres keserű csokis sacher felvert kellemes randevút ad egymásnak ebben a tortában

KESUKARAMELL
2020-as Békás Desszertötletek verseny fődíjas tortája.Kesudiós piskótával,sós kesugrillázzsal,sós karamell mousseszal és csoki cremeaux-val győzte meg a szakértő zsűrit.

ÁFONYÁS-MÁLNÁS GRÍZ
Alapból négyzet alakban készülő tortánk amely valahol a klasszikus és a mousse torta határán táncol.Tésztája Madeleine felvert két rétegben,az alapkrém fahéjas gríz,az ízét meghatározó zselé fele -fele arányban laz áfonyát és a málnát,és hogy valami feldobja,kapott egy mogyorós ostyaropogóst is.

CITROM-GÖRÖG JOGHURT
Egy pár évvel ezelőtti fagyi élményt adaptáltuk tortába.A torta alapja egy natúr joghurt krém,mely egyáltalán nem domináns,ezért ugyanis a betétként funkcionáló lemon curd réteg felel,ezt a harmóniát egészíti ki amandulás habtészta és a grillázs réteg

MANGÓ-EPER
A leggyümölcsösebb mousse tortánk,a atavalyi kollekció legsikeresebb darabja.Mangó zselé,mangó mousse,eper zselé,eper mousse, a gyümölcs özönt csak a csokis-diós felvert töri meg egy kicsit.

DEGUSZTÁCIÓS TORTA
Bármely az árlistánkban szereplő 4 ízből (legyen az mousse vagy klasszikus)összerakjuk neked azt a tortát amiből a csalaád minden tagja megtalálja a neki megfelelőt.A Degusztációs tortá kizárólag 16 szeletesben készíthető

MÁLNÁS SACHER
Nagyon sokszor ajánlom ezt a tortát,főleg ha karakteres tortát keres valaki egy felnőtt társaságban.Három rétegben,három különféle textúrájú málna réteggel állítjuk össze a torta alapját,természetesen sacher felvertekkel,majd ráöntünk egy nem túl vastag,58%-os csokoládéból készülő mousse réteget.

CAFFE ROYAL
Sokak kedvence lett,a kellemes tejeskávé ízével,Sacher felvert,tejeskávé ganache betét,tejes kávé mousse alkotja a tortát,a kávés rétegek nem instant kávéval készülnek,mindkét elembe egész kávébabokat infúzionálunk,

TONKERO
A fiam nagy kedvence.Így aztán minden márciusban biztosan eszünk a tonkababos angol krémmel töltött ,ganachzsal lekent,Oreo darabokkal megszórt csokis keksz lapokkal készülő tortából

MÁLNA MOUSSE
A málna az egyik,ha nem A legjobb gyümölcs tortát készíteni,gyönyörű a színe.elég savas ahhoz hogy önmaga kihozza az ízét, nem is csoda hogy ez a torta is sikeres,a málnát itt egy creme bruleével,egy banán ganachezsal és két réteg madeleinenel egészítettük ki

NEW YORK
A Snickers szelet torta verziója.Mogyoró darabos brownie az alapja,melyet egy nyúlós,ragacsos tejkaramellel kentünk le,mogyorógrilázsos ostyaréteggel tettünk ropogóssá és tejcsoki réteggel zártuk le

HAWAII
Kókus és ananász,pont mint Honolulu ahová egy kókuszos habtészta(dacquis),ananász zselé és ananász krémganache betéttel ellátott kókusz mousse torta visz el bennünket.

CATANIA
Szicilia egyik csodája a pisztácia,amely igazán dominál ebben a tortában hiszen a ropogós,a mousse és a felvert is tartalmazza sokak kedvenc olajos magját,betétként megbújik még egy áfonya zselé is a tortában csak hogy erősítse a pisztácia ízét

GENOA
Az olasz kikötőváros a torta tésztájához kapcsolódik hiszen az egy mákos genoise,azaz egy genoai felvert.Betétként az egyik ilyen lapot teljesen eláztatjuk citrom zselévelmajd ráteszünk egy eredi gyümölcs zselét végül pedig mascarponés mák mousseszal töltjük.A Genoa a citromnak és az erdei gyümölcsnek köszönhetően egy erősen savanykás,gyümölcsös alapízű torta lett

EPER-PANNA COTTA